Sobre taxes i innovació educativa

Avui s’ha convocat una vaga d’estudiants universitaris, sota el lema “Prou taxes abusives, passem a l’ofensiva“, reclamant que s’apliqui la rebaixa del 30% de les taxes universitàries que el Parlament de Catalunya va aprovar a l’abril passat (amb l’únic vot en contra del grup parlamentari de Junts pel Sí) i que el Govern i la Secretaria d’Universitats i Recerca s’han negat a aplicar.

Paral·lelament a aquests fets, el Govern està promovent un debat sobre el futur de l’educació, anomenat “Ara és demà“, que el febrer passat va posar el focus en el sistema educatiu finlandès (veure video), considerat com un dels millors segons l’OCDE. Un debat que, curiosament, se li va negar a la ILP d’Educació quan, després de recollir 95.000 signatures de suport, no es va arribar ni acceptar a tràmit al Parlament perquè els grups de Junts pel Sí i el PP hi van votar en contra.

En aquest context de debat polític i social, sembla que hi ha un parell de detalls del sistema finlandès que no estan captant gaire l’atenció del nostre estimat Govern. Un és que parlem d’un sistema 100% públic (sense escola concertada) i l’altre és que l’educació és gratuïta desde preescolar fins universitat, incloent-hi classes, menjador, llibres i material escolar.

En relació a la demanda estudiantil d’avui, apostar pel sistema educatiu finlandès significaria una rebaixa del 100% de les taxes universitàries!!!

En definitiva, estem enfocant la necessitat d’innovació allà on toca o ens estem encasillant dins de marcs pre-establerts per tercers? Com a docents hem d’anar més enllà de l’aula o ens quedem dins de la nostra bombolla?

Advertisements
Sobre taxes i innovació educativa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s